Варильні поверхні
Ціни на варильні поверхні
Назва
Ціна
Назва
Ціна
Жодна кухня не обходиться без варильної поверхні для приготування їжі. Ми звикли до плити, яка не пов'язана з кухонними модулями та має вбудовану духову шафу. Проте існують і окремі варильні поверхні, які вбудовані у стільниці і створюють єдиний завершений контур кухонного гарнітура. До того ж їх можна встановити у кухонний острів, що значно розширить робочий простір та дасть вам більше повітря для творчості. А духовку ви зможете розташувати на такій висоті як буде зручно саме вам. Сучасна кухонна варильна поверхня набагато безпечніша за стандартні моделі, адже вона має захист від випадкових натискань, автоматично вимикає нагрівальні елементи у разі потреби, а панелі керування розташовані зверху на поверхні та недоступні для дітей будь-якого віку.
Види та особливості варильних поверхонь
Варильні поверхні відрізняються залежно від того яким чином відбувається нагрів.
- Газові варильні поверхні. Класичний вибір більшості професійних кухарів та домогосподарок. Їх принцип дії схожий зі стандартною плитою до якої ми звикли, газові конфорки дозволяють моментально регулювати силу нагріву, адже вони використовують відкрите полум'я для нагрівання їжі. Це недорога варильна поверхня, не тільки з точку зору її вартості, а й с точки зору вартості палива, тобто газу. Для підключення газової панелі до будинку має бути підведена газова лінія. Решітки які тримають посуд зазвичай мають складну форму, за ними важко доглядати, тому звертайте увагу на моделі, які можна мити у посудомийній машині.
- Електричні варильні поверхні. Такі панелі готують їжу за допомогою металевих спіралей, які можуть бути відкритими або розташованими під емальованою чи склокерамічною спеціальною поверхнею. Склокерамічна поверхня виготовлена із загартованого керамічного скла, вона стійка до нагрівання, має високу енергоефективність, а також за нею легко доглядати. Емальована основа пропонує широкий спектр кольорів для унікального стилю вашої кухні, вона має природні антибактеріальні властивості, а також стійка до корозії та іржі, що значно подовжує термін служби приладу. Варильна панель концентрує енергію на дні каструлі, що дозволяє максимально швидко нагріти воду та їжу. Все що вам потрібно для підключення - одна розетка.
- Індукційні варильні поверхні. Технологія індукції передає енергію посуду завдяки електромагнетизму, відповідно вам знадобиться спеціальний посуд, адже звичайна каструля просто не нагріватиметься. Важливо: алюмінієвий та мідний посуд несумісний з даним типом поверхні. Система дозволяє швидко змінювати температуру, вода закипає набагато швидше. Індукційна варильна поверхня підтримує постійний нагрів та готує їжу максимально рівномірно, до того ж більшість моделей мають елегантний та стильний дизайн для сучасної кухні.
- Комбіновані варильні поверхні. Газові, електричні та індукційні елементи в одному пристрої для максимального комфорту. Вони можуть мати, наприклад, чавунні млинці, які підходять для різних типів нагрівальних елементів. Чавун дуже міцний, він витримує високі температури, при цьому відмінно проводить тепло та рівномірно розподіляє його.
Яку вибрати варильну поверхню
Ціни на варильні поверхні варіюються залежно від типу поверхні, нагрівальних елементів та функціоналу, проте не менш важливо звертати увагу і на компоненти, які гарантують безпечне використання.
- Зона нагріву. Якщо у вас маленька кухня і обмежений простір краще купити варильну поверхню на дві конфорки, це дозволить розширити зону приготування і вільну площу стільниці. Стандартна звична для нас панель на чотири конфорки допоможе швидше приготувати обід для великої родини, тому якщо місце на кухні дозволяє звертайте увагу саме на такі моделі. Магазин електроніки Кібернетики пропонує також панелі від Electrolux, Bosh або Gorenje на п’ять та навіть шість робочих поверхонь, які часто використовують на професійних кухнях. Відрізняється і діаметр конфорок і тут важливо розуміти, що для індукційної плити діаметр посуду повинен збігатись з зоною нагріву, тому особливо ретельно продумайте власні потреби або обирайте моделі з можливістю регулювання розміру конфорки. І також скажемо декілька слів про потужність конфорок. Стандартна потужність, яка підходить для повсякденного приготування їжі, кип’ятіння води, смаження м’яса, тушкування овочів тощо знаходиться в діапазоні від 1000 до 2000 Вт. Якщо ви готуєте тортики на замовлення вдома або вам потрібна нова поверхня для вашої невеликої кав'ярні краще обирати серед більш потужних моделей від 2000 Вт.
- Функціонал. Якщо говорити про сучасні газові панелі, вони мають функцію автозапалювання, яка самостійно створює іскру і вам не потрібно зберігати на кухні сірники чи запальничку. Така додаткова функція як підігрів посуду допомагає зберігати їжу гарячою довгий час після приготування. Більшість моделей індукційних плит оснащені таймерами для автоматичного програмування та відключення певних зон. Органічно інтегрованим може бути і сенсорне керування, яке дозволяє легко встановлювати потрібну потужність нагріву, а також доглядати за поверхнею плити.
- Безпека. Газові поверхні повинні мати газ-контроль, тобто систему яка автоматично перекриває подачу газу, якщо полум'я гасне. Якщо ви розіллєте рідину на індукційну поверхню вона не нагріватиметься і ви можете швидко прибрати та не обпекти пальці. Електричні та індукційні плити оснащенні функціями та датчиками, які контролюють температуру та вимикають нагрівальний елемент у разі перегріву, захист від википання рідини, блокування від дітей та випадкових натискань, виявлення наявності посуду на поверхні тощо.
Де купити варильні поверхні в Україні
Купити варильну поверхню в Києві можна в Кібернетики. Інтернет-магазин Кібернетики пропонує широкий модельний ряд від компаній Beko, Samsung, Candy, Kaiser, Siemens, Whirlpool, Cata та інших провідних компаній, а також великий вибір різноманітних кухонних гаджетів та техніки. На сайті магазину ви отримаєте офіційну гарантію на кожен пристрій, а також зможете вибрати зручний спосіб доставки, такий як доставка в найближчий для вас магазин абсолютно безкоштовно або доставка на відділення та поштомати Нової пошти.