Турки для кави

Ціна
Керування(1)
Потужність(1)
Об'єм резервуару для води(2)
Кількість чашок готового напою(1)
Приготування капучіно(1)
Наявність по магазинам

Турка для кави - класичний варіант для приготування підбадьорливого напою, який обирають справжні гурмани, незважаючи на розмаїття моделей сучасних кавоварок і кавомашин. У магазині кухонної техніки Кібернетики представлений широкий асортимент турок з гарантією від виробника і за демократичною ціною.

У чому особливість турки для кави

Вважається, що саме в джезві кава повністю розкриває свої смакові відтінки та неповторний аромат, а сам процес приготування перетворюється на справжній ритуал. До інших переваг класичного кавового інвентарю відносять:

  • відсутність пластику при контакті з напоєм, який негативно впливає як на якість кави, так і на здоров'я;
  • універсальність і можливість використання всіх сортів кави, включно з тими, які не підходять для кавомашини;
  • відсутність великої кількості деталей, як у кавомашинах, що полегшує експлуатацію та чищення;
  • невисока ціна;
  • компактні розміри.

Види турок для кави

Традиційно каву варили в турці на розпеченому піску, що для сучасної людини в умовах міської квартири нездійсненно, та й не потрібно. Замість цього достатньо підібрати відповідний за типом плити інвентар. 

  1. Турки для індукційних плит відрізняються потовщеним дном з додатковою вставкою з металевих сплавів, покритим шаром з нержавіючої сталі. Обов'язковим елементом є алюміній, який завдяки високій теплопровідності забезпечує швидке і рівномірне прогрівання вмісту ємності.
  2. Джезви для газових плит потовщень не мають, головною умовою для них є термо- і жаростійкість.

Ціна на турку для кави залежить насамперед від матеріалу виготовлення. Мідна турка - невмируща класика і найнадійніший та найдовговічніший варіант. Матеріал відмінно проводить тепло і забезпечує рівномірну екстракцію, але токсичний, тому обов'язково покривається захисним шаром з олова або срібла. Підходить для газових і електричних плит, вугілля, відкритого вогню тощо. 

Латунь і мельхіор - гідна альтернатива міді при обмеженому бюджеті. Теплопровідність тут трохи нижча, також потрібне захисне покриття. Крім невисокої ціни до переваг відносять великий вибір дизайнів.

Останніми роками набирають популярності турки з прозорого скла, в яких можна також заварювати чай і готувати какао. Харчове жароміцне скло швидко прогрівається, легко миється, а також приваблює можливістю спостереження за процесом приготування. Естетичні турки мають стильний вигляд, але доволі крихкі, тож потребують обережності у поводженні.

Керамічні турки - відносне нововведення на ринку кухонної техніки. Посуд з кераміки екологічний, вирізняється високою тепловіддачею, довго зберігає тепло. При цьому матеріал крихкий і погано переносить різкі перепади температур, удари і падіння.

Купуючи турку для домашнього використання, слід визначитися з її формою. Здебільшого джезва являє собою витягнутий догори конус із ручкою, при цьому ідеальний варіант, коли ширина верху вдвічі вужча за нижню частину. Під час закипання кава в турці з вузькою шийкою концентрується на дні, а не підіймається вгору, а також вкривається щільною піною. Це дає змогу запобігти випаровуванню ефірних олій і зберегти всю повноту аромату. Також бувають прилади циліндричної (найчастіше зі сталі) і бочкоподібної (найчастіше глиняні або керамічні) форми. Ручка може бути вертикальна (для приготування на піску) або горизонтальна (варіант для плити).

Яку вибрати турку для кави

Щоб купити турку для кави, яка не розчарує згодом, важливо звертати увагу на такі параметри.

  1. Товщина матеріалу - один із найважливіших критеріїв при виборі пристосування. Турки з тонким дном і стінками менш довговічні, вода в них закипає швидше, відповідно, екстракція відбувається менш ефективно. Оптимальний показник для класичних мідних джезв - 1,5 мм.
  2. Обсяг джезви залежить від кількості порцій, які ви плануєте готувати одночасно. Для однієї людини достатньо 100-150 мл, для сім'ї - 350-500 мл, для великої компанії - 750 мл.
  3. Комфорт експлуатації залежить також від матеріалу ручки. Металевими елементами без термоізолюючого покриття оснащені бюджетні моделі. Бакелітовий шар у дорожчих версіях дає змогу утримувати гарячу турку в руці без використання прихватки. Також трапляються дерев'яні ручки, що пройшли спеціальну обробку, яка не дає матеріалу загорітися. Ручка може бути припаяна до корпусу або кріпитися на болтах. Другий варіант більш надійний і практичніший.
  4. Для газових плит дно турки повинно мати заокруглення, що дає змогу полум'ю рівномірно прогрівати посуд. Для електричних пристроїв вибирають турки з гладким плоским дном, які щільно прилягають до поверхні плити.

Де купити турку для кави в Україні

У каталозі інтернет-магазину Кібернетики представлені турки для кави від провідних виробників кухонного посуду. Надійний і довговічний інвентар виготовлений із високоякісних, стійких до нагрівання матеріалів, завдяки чому прослужить не один рік. Тут ви знайдете вироби з кераміки, міді, жароміцного скла і не тільки. Отримати замовлення можна в пункті видачі у вашому населеному пункті або оформити доставку на Нову пошту. 

Якщо сумніваєтеся у виборі джезви, фахівці компанії з радістю допоможуть підібрати підходящий саме для вас варіант. Для цього достатньо скористатися формою зворотного зв'язку безпосередньо на сайті або зателефонувати за вказаними контактними телефонами.