Сковороди
Ціни на сковороди
Назва
Ціна
Сковорода використовується господарками на кухні практично щодня. Зазвичай у будинку є кілька таких виробів, які використовуються для смаження, тушкування чи розігріву їжі. Тому бажання купити сковороду з'являється досить часто, тим більше що ринок не стоїть на місці і пропонує все більш удосконалені вироби.
Види та особливості сковорідок
Збираючись купити сковороду, потрібно вивчити, які варіанти пропонують виробники. Такий параметр, як діаметр та висота стінок має значення, але в першу чергу варто звернути увагу на матеріали, з яких виробляють сковороди, а їх не так багато:
- Алюмінієва сковорода легка, швидко нагрівається, тепло рівномірно розподіляється, що є зручним для приготування. Однак виріб може деформуватися при високих температурах і при відсутності спеціального покриття на ній з'являються подряпини, і починає приставати їжа.
- Сталь. Відмонінна стійкість до корозії, матеріал витримує високу температуру, тому така сковорода вам довго прослужить. Однак вона може нерівномірно прогріватися, за рахунок чого їжа пристає на дні, тому потрібно використовувати більше олії.
- Чавунна сковорода рівномірно розігрівається та добре зберігає тепло, це підходить для повільного приготування їжі. Згодом вона стає антипригарною, покриваючись нальотом, який захищає її від корозії, перешкоджає прилипанню їжі та покращує її смак. Проте такі сковороди дуже важкі.
Сучасні сковороди обов'язково мають антипригарне покриття, яке також захищає їх від корозії, подряпин, хімічної дії, чим збільшує термін служби. Покриття може бути таким:
- емальоване;
- тефлонове;
- титанове;
- мармурове;
- гранітне;
- із нержавіючої сталі.
Для повсякденного використання зазвичай вибирають антипригарну сковороду середнім діаметром 28см. На ній зручно і млинці посмажити, і тушкувати рагу.
Також потрібно враховувати, яка плита у вас, адже є спеціальна сковорода для електричної плити або сковорода для індукційної плити і навіть сковорода для багаття. Зазвичай у характеристиках виробник вказує такі моменти і потрібно з ними детально ознайомитись.
Яку вибрати сковороду
Розглянемо тепер, які бувають сковороди за призначенням:
- Універсальна сковорода. Може бути виготовлена різних матеріалів, обов'язково має антипригарне покриття. Наприклад, сковорода з нержавіючої сталі ідеально підходить для смаження та тушкування, оскільки вона стійка до корозії та добре зберігає тепло.
- Сковорода для млинців. Її відмінності складаються в невеликому за розміром діаметрі, легкості та низьких бортиках, щоб можна було легко перевертати млинці.
- Сковорода із подвійним дном. Рівномірний розподіл тепла та відмінна теплопровідність забезпечується за рахунок дна, що складається з кількох шарів металу. Їжа готується швидше, менше пригорає, а електроенергії використовують менше.
- Сковорода-гриль. Використовується для смаження м'яса та овочів. Дно такої сковорідки ребристе та в комплект може входити грати.
- Сковорода вок. Спеціальна сковорідка для приготування азіатських страв зазвичай має високі борти і дві ручки, а також в комплекті може бути решітка.
Також не забудьте, що сковорода має бути з кришкою, проте вони часто в комплекті не йдуть, їх потрібно підбирати окремо в залежності від діаметра. Ціни на сковороду залежать від матеріалу виготовлення, діаметра, покриття та бренду. Наприклад, вважається гарною якістю сковорода Тефаль.
Де придбати сковороду в Україні
Купити сковороду можна у будь-якому магазині кухонної техніки. Якщо ви хочете бути впевненими у якості та мати гарантію від виробника, то радимо вам переглянути каталог магазину електроніки Кібернетики. Категорія сковорідок містить близько 400 виробів, серед яких є універсальні та спеціалізовані. Тут представлені найкращі бренди, як іноземні, так і вітчизняні. Фото та докладні характеристики є для кожної картки товару, це не дасть вам помилитися з вибором. Якщо ви хочете купити сковороду в Києві, то можете скористатися безкоштовною доставкою в магазин. У будь-яке інше місто здійснюється доставка на Нову пошту.
Всі питання просимо ставити нашому менеджеру за телефоном 0800-33-26-96.