Бутербродниці та вафельниці

Бутербродниці - невеликі кухонні прилади, за допомогою яких можна швидко обсмажити або підігріти вміст між двох притискних панелей і подати до сніданку апетитні гарячі сендвічі. Компактний пристрій зручний у використанні, не займає багато місця на кухні, водночас дає змогу без зайвих зусиль урізноманітнити звичний раціон.

Різновиди бутербродниць

Сендвічниця, як ще називають бутербродницю, у класичному варіанті є компактним електричним приладом із двома пластинами, кожну з яких нагріває окремий ТЕН. Внутрішні поверхні зазвичай мають антипригарне зносостійке покриття, завдяки чому під час готування можна не використовувати олію або інші жири. Така конструкція дає змогу готувати сендвічі - «закриті» бутерброди з начинкою всередині. Для приготування ситного сніданку або перекусу досить укласти на пластини продукти, закрити пристрій подібно до валізки і вибрати необхідний режим.

Це далеко не єдиний варіант використання пристрою. Залежно від наявності та видів змінних насадок ви отримуєте не просто прилад для приготування сендвічів, а мультифункціональну помічницю для кухні. Це може бути бутербродниця з вафельницею або горішницею, за допомогою якої легко приготувати всім відомий десерт зі згущеним молоком або домашні вафлі (як солоні, так і солодкі). Комплект насадок для бутербродниці може також включати:

  • насадки для гамбургерів;
  • насадки для омлету;
  • для м'яса, риби та овочів гриль;
  • для печива;
  • для кексів;
  • для пончиків тощо.

Характеристики бутербродниць

Перед тим, як купити сендвічницю, необхідно розібратися в її основних характеристиках. 

  1. Матеріал. Корпус недорогих бутербродниць здебільшого виконаний із пластику. Це легкий за вагою і дешевий матеріал, але схильний до механічних пошкоджень. При активному використанні пластикові прилади швидко зношуються і пристрій приходить в непридатність. Прилади, виконані повністю з нержавіючої сталі, більш практичні, але важкі за вагою і дорогі. Оптимальний варіант за співвідношенням ціни та якості - комбіновані бутербродниці, які поєднують хорошу зносостійкість металу і зручність пластику.
  2. Потужність. Параметр, від якого залежить продуктивність приладу, обирають, зважаючи на обсяги страв, що у ньому планують готувати. Стандартний показник - 600-700 Вт. Якщо вам потрібен потужний прилад для великої родини, вибирайте модель потужністю 900 Вт і вище.
  3. Панелі. У приладах з однією функцією (підсмажування хліба) пластини незнімні, тоді як бутербродниці зі знімними панелями дають можливість готувати кілька різних страв. Обираючи між пристроєм із металевими пластинами і антипригарним покриттям, варто віддати перевагу другому варіанту, щоб продукти не прилипали під час готування, і не було необхідності використовувати додаткові калорії у вигляді жирів для змащування. Антипригарне покриття може бути виконано з тефлону (доступний варіант, але швидко зношується) або кераміки (служить довше, але вартість вища). Виїмки можуть бути різних форм залежно від форми хліба - квадратні, трикутні, напівкруглі тощо. Кількість порцій варіюється залежно від потужності та габаритів техніки (від 2 до 8 - для бутербродів, 12-30 - для горішків тощо) і підбирається, виходячи з потреб сім'ї. 

Обираючи бутербродницю, визначте, які з додаткових функцій можуть стати вам в пригоді:

  • регулювання температури (за допомогою термостата прилад нагрівається до заданого значення і підтримується на одному рівні, забезпечуючи необхідний ступінь обсмажування);
  • таймер і автовідключення (опція дає змогу займатися своїми справами і не турбуватися, що бутерброди підгорять);
  • світлові індикатори (можуть бути зі звуковим сигналом або без нього, показують етап готування - нагрівання, безпосередньо смаження, завершення роботи тощо);
  • робота без кришки (дає змогу використовувати сендвічницю за принципом жаровні, якщо обсяг продуктів не поміщається повністю на робочій поверхні);
  • захист від перегріву (при нагріванні до заданої температури спрацює автовідключення);
  • центрування (прилад автоматично виконає центрування для рівномірної теплової обробки страви, зручна опція для шматочків нестандартної форми);
  • підігрів (використовуючи цю функцію, можна не тільки підігріти остиглу страву, а і розм'якшити черствий хліб).

Обираючи кухонний прилад, зверніть увагу на теплоізоляцію його конструкції, зокрема, ручок і самого корпусу. Так ви захистите себе і домочадців від випадкового опіку під час роботи пристрою.

Де купити бутербродницю в Україні

Щоб купити бутербродницю в Києві або іншому місті України, досить вибрати вподобану модель у каталозі інтернет-магазину Кібернетики і оформити замовлення. Кібернетики пропонує великий вибір найрізноманітніших сендвічниць з гарантією від виробника, зручні способи оплати та отримання. Ви можете:

  • оформити безкоштовну доставку в магазин у своєму місті і забрати товар особисто;
  • замовити доставку на Нову пошту.

У каталозі представлені бутербродниці від провідних брендів, що випускають тільки надійну і довговічну кухонну техніку:

У магазині електроніки Кібернетики на вас чекає швидкий і якісний сервіс, найкращі ціни на бутербродниці в Києві, а також приємні бонуси для кожного покупця.