Який планшет купити дитині?

author-icon

Кібер Рекомендович

143

4 хв.

Зміст

1

Вступ

2

Як обрати планшет для дитини

3

Який планшет купити дитині на 4-5 років

4

Який планшет купити дитині на 6-8 років

5

Який планшет купити дитині на 9-12

6

Висновок

Слідуючи сучасним тенденціям, поговоримо про гаджет, що став звичним як для дітей від 3 років, що тільки починають пізнавати світ, так і для школяра, заваленого купою домашки — планшет для дитини. Хтось помилково сприймає його як гаджет для ігор та ютуб-розваг, що не несе жодної користі, а лише відволікає малечу від корисної рутини. Хочемо розвіяти ці міфи! Ці рекомендації для батьків, які вирішили підійти до вибору планшета для навчання дитини з розумом, оцінюючи всі переваги та недоліки.


Як обрати планшет для дитини 

Розглянемо основні критерії, на які варто звернути увагу, перед тим, як придбати планшет для дитини:

  • Технології захисту зору. Правило номер 1 — не нашкодити! Навіть, за умови обмеження часу використання планшету для навчання та розваг, краще мінімізувати його вплив на якість зору. Перевірте наявність захисту від шкідливого синього випромінювання, автоматичне налаштування яскравості/ контрасту в вечірній/ нічний час, тип екрану та якість картинки під різним кутом тощо.

  • Доступність застосунків. Для прикладу, домашку з англійської в школі, де навчається твоя малеча, тепер видаватимуть в спеціально розробленому застосунку, що доступний на Android або iOS. Планшет для навчання дитини на базі Windows в такому випадку буде не актуальним. 

  • Система батьківського контролю. Корисна функція для батьків, які турбуються про якість контенту, що споживатиме дитина через екран. Слідкуй за часом використання планшету, відведеним для ігор, та контролюй доступ до небажаних онлайн ресурсів. Ця фіча дозволить застерегти від завантаження платних додатків, реєстрації в соцмережах та потурбується про загальну безпеку в мережі.

  • Технічні характеристики. Ознайомтесь з загальними параметрами девайсу, які впливатимуть на продуктивність його роботи — процесор, об'єм оперативної та вбудованої пам'яті (щоб він не підвисав під час онлайн навчання в школі). Оцініть систему звучання, наявність слоту для SIM-картки, стандарти зв'язку, якість камери (якщо це має значення), екрану, ємність батареї тощо. 

  • Матеріал корпусу. Планшет для дитини має бути витривалим та міцним, з посиленим захистом від води та пилу. В іншому випадку, щоб продовжити йому життя, відразу обирай протиударний чохол та захисне скло/ плівку (чим міцніше, тим краще).

Який планшет купити дитині на 4-5 років 

Підбираючи девайс для категорії «чомучок» зупиніться на варіанті, що забезпечить відмінну операційну підтримку малечі в процесі вивчення цього світу. Навчання для дитини 4 років, як правило, це яскраве дійство в ігровій формі, що більше нагадує розвагу.

Тож орієнтуйтесь на ту модель планшету для дитини, що оснащено:

- екраном з хорошою роздільною здатністю для соковитої і реалістичної передачі кольорів;
- якісними динаміками, щоб чітко вловлювати слова та звуки;
- підтримка Wi-Fi, GPS і Bluetooth та наявність системи батьківського контролю для безумовної безпеки перебування малечі в мережі інтернет;
- об'єм оперативної пам'яті від 2Gb для стабільної роботи інтерактивних застосунків;
- акумулятор, що забезпечить безперебійну роботу планшету для навчання, навіть за умови тривалого перегляду відео, прослуховування музики, роботи з додатками.

Чи не найліпший спосіб проведення часу для дитини 5 років — малювання. Плюсом буде наявність у моделі стилусу, який допоможе створювати малечі перші творчі шедеври на зручному екрані. Деякі недорогі моделі девайсів позиціонують себе саме, як планшети для малювання, щоб спростити процес вибору для батьків.

Який планшет купити дитині на 6-8 років

Планшет для дитини 6 років  — це не лише гаджет для ігор (хоча для цієї ролі, звісно ж, теж), але й щоденна необхідність в навчальному процесі. Він замінює книги, є засобом для виконання інтерактивних домашніх завдань та підтримки зв'язку під час онлайн занять в школі, перегляду пізнавальних ютуб-роликів тощо.

Обираючи планшет для навчання для дитини 7 років надай перевагу пристрою з великим екраном та хорошою роздільною здатністю, що забезпечить комфорт для очей під час тривалого використання. Врахуй необхідність безперебійного доступу до мережі інтернет — Wi-Fi, GPS, 4G. Обсяг оперативної пам'яті має бути більш потужним, ніж в попередній категорії - від 3 Gb та витривала батарея необхідні, щоб забезпечити достатню продуктивність, швидкість відгуку та реагування на команди (корисно як для ігор, так і онлайн вивчення предметів). 

При цьому, малечу ще цікавлять яскраві моделі та цікаві інтерфейси. 

Безпека для школяра та спокій для батьків на першому місці! Тому, важливим для будь-якої вікової категорії, в тому числі для дитини 8 років, є наявність встановленої системи батьківського нагляду. 

Який планшет купити дитині на 9-12

Планшет для дитини 9 років — девайс, що сприймається по дорослому, та окрім ігрової та освітньо-пізнавальних функції, виконує роль провідника для підтримки зв'язку і соціальної активності в мережі.  

Як правило, в ранньому підлітковому віці твій малий вже має профіль в соціальних мережах/ месенджерах для обміну повідомленнями з друзями, активно використовує ютуб, музичні платформи, додатки для обробки фото та відео. Тож наша рекомендація для батьків: обрати планшет для дитини, що має потужний процесор та, окрім оперативної, звернути увагу на запас вбудованої пам'яті — це забезпечить його стабільну роботу, активне використання для ігор та навчання.

Планшет для дитини 10 років - це мобільні та компактні моделі, які зручно носити з собою. З урахуванням інтенсивності освітніх програм для школярів, краще відразу надати перевагу девайсу з «серйозними» характеристиками. 

Довіряй та перевіряй - батьківський контроль актуальний також і на планшеті для дитини 12 років.

Висновок

В мережі магазинів Кібернетики завжди в наявності крутезний вибір сучасних моделей планшетів для дитини (на будь-який смак) - недорогі, невибагливі моделі для розваг найменших та потужніші - для школи. 

Заходь в гості, щоб отримати консультацію офлайн, або відвідуй kibernetiki.ua та обирай ідеальний гаджет для навчання та дозвілля своєї малечі.


13 Лютого 2024, 08:02

Останні статті

Рейтинг бюджетних відеокарт.webp

Рейтинг бюджетних ігрових відеокарт

Ринок ігрових відеоадаптерів пропонує безліч варіантів як з урахуванням потреб, так і бюджету користувача. Незалежно від цілей, тут завжди є з чого вибрати: від більш дешевої відеокарти для легкого скролінгу до гігантів для підтримки найбільш інтенсивної гри.

author-icon

Кібер Рейтингович

19 Квітня 2024, 14:04

38

6 хв.

PlayStation чи Xbox.webp

PlayStation чи Xbox: яка ігрова консоль краще?

Не зважаючи на фактичну присутність на ринку трьох представників, насправді за лідерство в сегменті домашніх консолей змагаються лише Sony PlayStation і Xbox. Японська Nintendo Switch теж чудовий варіант приставки. Проте, саме ПС5 та Іксбокс пропонують графіку і потужну бібліотеку ексклюзивних ігор. І все це з приставкою «най». До того ж пристрої знаходяться майже в ідентичному ціновому діапазоні. Тож визначитись з однозначним фаворитом, який варто купити, для гравців лишається завдання із зірочкою.

author-icon

Кібер Всезнайович

05 Квітня 2024, 14:04

115

5 хв.

14 чи 15.webp

Різниця між iPhone 15 та iPhone 14: порівняння смартфонів

Порівняємо 14 vs 15, та, з урахуванням технічних параметрів, режимів функціонування і вартості, визначимо айфон, на який тобі варто перейти.

author-icon

Кібер Всезнайович

05 Березня 2024, 09:03

133

6 хв.

Xiaomi Redmi Note 13 (1)_11zon.webp

Огляд смартфонів Xiaomi серії Redmi Note 13

Серія Redmi Note, по праву, вважається однією з найбільш продаваних лінійок на базі Android у всьому світі. Незважаючи на особливу увагу, що приділяється флагманским девайсам, смартфони середнього класу від Xiaomi користуються неабиякою популярністю. За показниками продуктивності, обсягами пам'яті та рівнем фото вони гідно конкурують з бестселерами сімейства Galaxy A, OnePlus Nord тощо.

author-icon

Кібер Оглядович

23 Лютого 2024, 12:02

447

8 хв.

Який Айфон найдовше тримає батарею.webp

Який iPhone найдовше тримає батарею?

Тож цей день настав! Досліджуємо який айфон найдовше зможе відтворювати твої улюблені аудіотреки/відеокліпи та хто очолює топ за витривалістю акумулятора. Порівняймо роботу найпопулярніших моделей iPhone до хвилин — від найновіших до попередніх версій, та дізнаємось у кого ж краща батарея, за умов щоденної помірної чи інтенсивної активності — 4 і 7 години/день відповідно.

author-icon

Кібер Всезнайович

15 Лютого 2024, 14:02

95

5 хв.

ТОП 10 смартфонів з потужною батареєю.webp

ТОП 10 смартфонів з потужною батареєю

Кібернетики зібрали рейтинг смартфонів, які, не дивлячись на рівень навантаження, покажуть не лише гарну продуктивність за загальними характеристиками, але й автономність та стійкість батареї. Чесно про переваги та недоліки моделей від бюджетних до вищих за ціною далі по тексту.

author-icon

Кібер Рейтингович

13 Лютого 2024, 08:02

330

7 хв.