Огляд смартфонів Xiaomi серії Redmi Note 13

author-icon

Кібер Оглядович

420

8 хв.

Зміст

1

Вступ

2

Огляд Xiaomi Redmi Note 13

3

Огляд Xiaomi Redmi Note 13 Pro

4

Огляд Xiaomi Redmi Note 13 Pro+

5

Висновок

Серія Redmi Note, по праву, вважається однією з найбільш продаваних лінійок на базі Android у всьому світі. Незважаючи на особливу увагу, що приділяється флагманским девайсам, смартфони середнього класу від Xiaomi користуються неабиякою популярністю. За показниками продуктивності, обсягами пам'яті та рівнем фото вони гідно конкурують з бестселерами сімейства Galaxy A, OnePlus Nord тощо.

Поки Xiaomi готується до виходу новинки 2024 року, здійснимо огляд, порівняння та дізнаємось про основні відмінності між телефонами модельного ряду Xiaomi Redmi Note 13.

Зовнішній вигляд

Базова модель смартфона товщиною в 7,97 мм отримала повністю пластикову конструкцію. Xiaomi Redmi Note 13 має квадратний дизайн з плоскими боками, що повністю вписується в сучасні тренди, який Apple започаткувала декілька років тому. Вага девайсу — 188,5 г. 

В цілому Xiaomi не надто заморочувався над декором новинки — він простий, проте доволі симпатичний. Тильна сторона корпусу має глянсове покриття, тож краще відразу одягнути чохол, щоб врятуватись від відбитків (особливо на чорному).

З правого боку смартфон має клавіші живлення та гучності, з лівого — порт USB-C, динамік і слот для SIM-карти, а зверху — роз’єм 3,5 мм для навушників і навіть ІЧ-передавач. Доволі непогано!

Xiaomi Redmi Note 13 доступна у трьох кольорах:

Екран

Часи мініатюрних смартфонів позаду і Xiaomi Redmi Note 13 не виняток  - його оснащено великим 6,7’’ OLED-дисплеєм.

Обираючи саме цей девайс від Xiaomi, ти отримуєш роздільну здатність Full HD+ (2400 x 1080), підтримку частоти оновлення екрану на рівні 120 Гц, захист Gorilla Glass 3 та максимальну яскравість 1800 ніт (вражаючу, як на свою ціну).

Модель комфортно використовувати як в приміщення, так і читати повідомлення чи робити фото на вулиці. А 2,4 ніт мінімальної яскравості є пристойним показником дисплею для нічного скролінгу.

Екран смартфону оснащенно стандартним оптичним сканером відбитків пальців, який виконує роботу без будь-яких наворотів.

Процесор

Щоб девайс зайняв гідні позиції в сегменті доступних за ціною, Xiaomi довелось трохи затягнути пояси, зокрема, встановити чіп Qualcomm Snapdragon 685. Продуктивність процесора, дійсно, не на висоті. Тож на потужні ігри не варто розраховувати. Проте, смартфон гарно працює в поєднанні з 6 ГБ або 8 ГБ оперативної пам’яті, що є відмінним для прайсу моделі.

Базова версія телефону має 128 ГБ або 256 ГБ вбудованої пам’яті на вибір. За бажанням, є можливість розширення внутрішньої пам’яті за допомогою microSD.

Камера

Для новинок сімейства Redmi Note 13 Xiaomi застосувала стратегію, яку використовувала в попередній 12-й серії смартфону — великі цифри! База оснащена досить посередніми ультрашироким та макро сенсором на 8 Мп та 2 Мп відповідно, а також фронталкою на 16 Мп для твоїх фото. Проте, вся увага на основний об'єктив на 108 Мп з діафрагмою f/1,75 — все, щоб не дати конкурентам шансу обійти Xiaomi за кількістю пікселів. 

Основна камера цілком гідно справляється зі своїми задачами. Фотографувати можна навіть вночі, оскільки зображення виглядають прийнятно в умовах різного рівня освітлення. Чого не скажеш про надширокі фото, що мають багато шуму вдень і повністю втрачаються, коли світла недостатньо. Передача кольорів — прийнятна.

Якщо якість відео має неабияке яке значення для тебе, варто обирати серед інших моделей. Xiaomi Redmi Note 13 записує лише в форматі 1080p, якому до того ж не вистачає деталей та належної стабілізації, на екрані зйомка виглядає різкою та нестабільною. Відсутня можливість зміни режимів — під час фільмування основною камерою, ти не зможеш переключитися на надширококутну. До того ж, оцінка масштабування — «так собі».

Автономність

Акумулятор Xiaomi Redmi Note 13 на 5000 мАг однозначно додає переваг.

В тестах відтворення відео на YouTube модель протрималась майже 12 годин, що, безумовно, крутий результат. Випробування веб-переглядом Xiaomi-смартфон завершився з результатом майже 14 з половиною годин, що є середнім показником продуктивності. Девайс дає можливість фотографувати, насолоджуватись улюбленими треками та залишатись на зв'язку цілий день. 

Підтримка швидкої зарядки 33 Вт цей забезпечує зарядку зі швидкістю, що перевершує конкурентів за прайсом.

Комплектація

В коробці разом з базовим девайсом серії, ти знайдеш:

  • блок зарядки 33 Вт;

  • зарядний кабель;

  • силіконовий чохол (залежить від постачальника);

  • голка для SIM;

  • посібники користувача;

  • гарантія.

Xiaomi не лише піклується про наявність зарядного пристрою в комплектації, але й забезпечує нанесення захисної плівки на екран смартфону. Такий рівень турботи про користувача однозначно перетягує увагу.

Зовнішній вигляд

Xiaomi Redmi Note 13 Pro отримав «чистий» та витриманий дизайн із плоскими боками, товщина девайсу — 7.98 мм. В якості декору камери, кожна лінза розташована на окремому острові, а її секції ніби виділені дещо іншими відтінками корпусу.

Пристрій виглядає добре зібраним. Вага — 188 г. 

Смартфон оснащено клавішами живлення та гучності, що розміщені на корпусі праворуч, USB-C портом та динаміком — знизу, роз’ємом в 3,5-мм і ІЧ-передавачем у верхній частині пристрою, що пропонують набагато більше можливостей підключення, ніж деякі флагмани.

Для Xiaomi Redmi Note 13 Pro компанія розробила ще цікавішу кольорову палітру:

Екран

Як для телефону середнього класу, Xiaomi Redmi Note 13 Pro оснащено відмінним 6,7-дюймовим OLED-дисплеєм із частотою 120 Гц і роздільною здатністю 2400 x 1080.

Результати тестів продемонстрували вражаючі 1036 ніт максимальної яскравості екрану, що чудово підходить для використання девайсу на вулиці. Мінімальна яскравість — 1,9 ніт. Проте, для більш комфортного використання вночі, хотілося б, щоб дисплей був ще тьмянішим.

Для безпеки твоїх даних в екран вбудовано оптичний відбиток пальця.

Процесор

Для плавного користувацького досвіду, Xiaomi Redmi Note 13 Pro отримав чіпсет MediaTek Helio-G99 та 8 ГБ оперативної пам’яті. Цього більше, ніж достатньо для повсякденних завдань. Однак, на фоні порівняння з конкурентами, процесор від Xiaomi вже не здається таким спритним, що особливо відчутно при більш інтенсивних навантаженнях.

Якщо ти геймер та в пошуку швидкого пристрою, що потягне твої улюблені ігри, краще придивись до подібних за прайсом Galaxy A54 або Motorola Edge 40, продуктивність котрих в рази вища.

Однак, користувачам подобаються щедрі 256 ГБ вбудованої пам’яті смартфона та підтримка карти microSD для збільшення її об'єму. Xiaomi обіцяє своїх покупцям 3 роки основних оновлень операційної системи і 4 роки виправлень безпеки для Pro-девайса серії.

Камера

Xiaomi Redmi Note 13 Pro отримав основну камеру на 200 Мп, а отже пропонує більше можливостей фото, ніж інші представники лінійки. Завдяки кращому сенсору, гарантована висока продуктивність за умов слабкого освітлення, а також надана можливість фотографувати деталізовано зі збільшенням у 2X і 4X в гарній якості. 

Як і кожен з девайсів серії, Xiaomi Redmi Note 13 Pro має посередню надшироку камеру на 8 Мп та 2-мегапіксельний режим макрозйомки. 

Якість фото з основної камери чудова як вдень, так і ввечері: зображення виглядають цілком реалістично, мають хороший динамічний діапазон без вигорілих світлових ділянок. Ультраширокий та селфі об'єктиви непогано показують себе при денному освітленні, проте, за умов його послаблення, фото втрачає чіткість та додає шумів.

Модель не підтримує запис 4K-відео, тому будь готовим до меншої деталізації в форматі 1080p. Якщо це зовсім не критично для тебе, то з впевненістю обирай Xiaomi Redmi Note 13 Pro, оскільки з іншого боку ти отримаєш гарну стабілізацію, пристойну передачу кольорів та 6-кратне цифрове масштабування.

При слабкому освітленні на записі присутні певні шуми, тож відоси не вирізняються тією «чистотою», якої б хотілося. Але все ж, загальна оцінка зовсім не погана.

Автономність

Якщо ти полюбляєш працювати з контентом (фотографувати, монтувати тощо) чи просто залипати в відосах, то Xiaomi Redmi Note 13 Pro безумовно смартфон, який тобі варто розглянути в якості варіанта для покупки.

Акумулятор ємністю 5000 мАг забезпечує тривалий час автономної роботи та легко перемагає конкурентів в YouTube-тесті при перегляді потокового відео з результатом 9,5 годин. В режимі перегляду веб-сторінок телефон протримався 11 год 34 хв. 

Серед переваг - економний інтерфейс MIUI від Xiaomi. Xiaomi Note 13 Pro постачається із зарядним пристроєм потужністю 67 Вт, що майже вдвічі швидше базової версії та є вражаючим показником для смартфону середнього класу.

Комплектація

Xiaomi, як завжди, щедрі в питаннях комплектації, тож в коробці очікуй побачити:

  • смартфон з попередньо нанесеною на екран пластиковою плівкою;

  • блок зарядки 67 Вт;

  • зарядний кабель;

  • силіконовий чохол;

  • голка для SIM;

  • посібники користувача;

  • гарантія.

Ох, якби кожен виробник наслідував приклад Xiaomi та піклувався про покупця, надаючи повний комплект всього необхідного, щоб останній відразу почав користуватися смартфоном. Це був би повний емейзінг!

Зовнішній вигляд

Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G по праву вважається найдосконалішим смартфоном з серії. В порівнянні з усіма іншими моделями, він має вигнуту задню частину для більш ергономічного використання, і загалом дизайн та приємне на дотик покриття корпусу виглядає дуже круто. Товщина — 8,9 мм, вага — 204,5 г.

Це єдиний телефон з даного сімейства Xiaomi із сертифікатом захисту рівня IP68 від води та пилу.

А ось список кольорів смартфону Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G, серед яких доведеться обирати:

Екран

Як і попередні Xiaomi-представники, смартфон отримав 6,7-дюймовий екран вищої роздільної здатності — 2712 x 1220. За захист дисплея відповідає скло Corning Gorilla Glass Victus. В даному варіанті модель має злегка вигнутий корпус, що додає їй зовнішньої привабливості. До того ж, ця особливість додає екрану, як мінімум, одну об’єктивну перевагу, адже завдяки такій формі гортати з боків трохи легше та приємніше.

Екран досягає справді вражаючого показника — майже 1200 ніт максимальної яскравості, яка забезпечує чудову видимість на вулиці. Мінімальна яскравість в 1,8 ніт посередньо комфортна для використання девайсу вночі. Але тут все індивідуально.

Процесор

Під капотом смартфон ховає чіпсет Dimensity 7200-Ultra, що забезпечує дуже хорошу продуктивність, як для цінового діапазону девайса. Працюючи в парі з 8 ГБ оперативної пам’яті, процесор забезпечує швидке та плавне виконання повсякденних завдань. Проте, і більш вагомі, ресурсозатратні додатки та ігри йому також цілком під силу.

Мінімальний показник вбудованої пам'яті 256 ГБ без можливості її розширення за рахунок зовнішніх накопичувачів.

Камера

Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G також отримала три камери, наймеш продуктивніша з яких макрокамера на 2 Мп, що, по суті, дуже слабо справляється зі своєю задачею, адже не дає достатньої деталізації фото.

Ультраширока камера на 8 Мп, f/2.2 поступається за якістю основній, але справляється зі своєю роботою цілком пристойно. Тож, навіть при при слабкому освітленні, можеш фотографувати та розраховувати на хороший знімок.

Основна камера на 200 МП з діафрагмою f/1,65 на відмінно справляється з масштабуванням, рівень фото починає помітно падати, тільки перетинаючи рівень 4X. Впевнені, що тобі також сподобаються селфі, зроблені на фронтальну камеру, за рахунок кольорів та якості фото в цілому. 

Нарешті! Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G підтримує запис відео в форматі 4K за допомогою основної камери. Передача деталей та стабілізація хорошої якості. Єдине нарікання: в русі картинка все ж втрачає в стабільності, але це допустимо для більшості смартфонів у цьому ціновому діапазоні.

Автономність

На практиці, акумулятор ємністю 5000 мАг тримає Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G на зв'язку в середньому близько дня і трохи більше. Тест з потоковим відео на YouTube смартфон завершив з результатом 9 год 33 хв, з веб-скролінгом — 11 год 56 хв, 3D-іграми — 9 год 17 хв.

А от коли справа доходить до заряджання, ти отримуєш перевагу у вигляді потужного зарядного пристрою від Xiaomi на 120 Вт. 

Повне відновлення продуктивності до 100% займає всього 25 хвилин! 25 хвилин, Карл! Приємна новина для тих, хто постійно в русі і не має часу на довгі очікування біля джерела енергії — смартфон зарядиться до 70% за 15 хвилин.

Справжня знахідка, для тих, хто буквально «прив'язаний» до мобільного пристрою і любить знімати, фотографувати та швидко розряджати батарею.

Комплектація

Такий набір складових від Xiaomi ти скоріше всього знайдеш в коробці:

  • смартфон Redmi Note 13 Pro+ 5G із захисною пластиковою плівкою на екрані;

  • блок зарядки 120 Вт;

  • зарядний кабель;

  • силіконовий чохол (залежить від постачальника);

  • голка SIM;

  • посібники користувача та гарантія.

У той час як комплектація флагманів стає все більш скромнішою, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G повністю забезпечений аксесуарами, що не може не додавати балів виробнику.

Висновок

Розібравши детально всі моделі ряду Xiaomi Redmi Note 13 — від базової до найбільш технічно прокачаної, можемо з впевненістю рекомендувати смартфони, як достойні пристрої в кожному з цінових категорій.

Результати огляду серії яскраво демонструють:

  • акценти на основній камері та витривалій батареї, які сподобаються тим, хто любить фотографувати,

  • продуктивність, забезпечена достойним залізом і щедрим показником оперативної пам'яті,

  • великий та зручний екран,

  • загальне позитивне враження від кожної з новинок. 

Якщо ти в пошуку свого Redmi Note від Xiaomi, чекаємо на тебе в магазинах мережі Кібернетики та на kibernetiki.ua.

23 Лютого 2024, 12:02

Останні статті

Рейтинг бюджетних відеокарт.webp

Рейтинг бюджетних ігрових відеокарт

Ринок ігрових відеоадаптерів пропонує безліч варіантів як з урахуванням потреб, так і бюджету користувача. Незалежно від цілей, тут завжди є з чого вибрати: від більш дешевої відеокарти для легкого скролінгу до гігантів для підтримки найбільш інтенсивної гри.

author-icon

Кібер Рейтингович

19 Квітня 2024, 14:04

38

6 хв.

PlayStation чи Xbox.webp

PlayStation чи Xbox: яка ігрова консоль краще?

Не зважаючи на фактичну присутність на ринку трьох представників, насправді за лідерство в сегменті домашніх консолей змагаються лише Sony PlayStation і Xbox. Японська Nintendo Switch теж чудовий варіант приставки. Проте, саме ПС5 та Іксбокс пропонують графіку і потужну бібліотеку ексклюзивних ігор. І все це з приставкою «най». До того ж пристрої знаходяться майже в ідентичному ціновому діапазоні. Тож визначитись з однозначним фаворитом, який варто купити, для гравців лишається завдання із зірочкою.

author-icon

Кібер Всезнайович

05 Квітня 2024, 14:04

113

5 хв.

14 чи 15.webp

Різниця між iPhone 15 та iPhone 14: порівняння смартфонів

Порівняємо 14 vs 15, та, з урахуванням технічних параметрів, режимів функціонування і вартості, визначимо айфон, на який тобі варто перейти.

author-icon

Кібер Всезнайович

05 Березня 2024, 09:03

133

6 хв.

Який Айфон найдовше тримає батарею.webp

Який iPhone найдовше тримає батарею?

Тож цей день настав! Досліджуємо який айфон найдовше зможе відтворювати твої улюблені аудіотреки/відеокліпи та хто очолює топ за витривалістю акумулятора. Порівняймо роботу найпопулярніших моделей iPhone до хвилин — від найновіших до попередніх версій, та дізнаємось у кого ж краща батарея, за умов щоденної помірної чи інтенсивної активності — 4 і 7 години/день відповідно.

author-icon

Кібер Всезнайович

15 Лютого 2024, 14:02

95

5 хв.

ТОП 10 смартфонів з потужною батареєю.webp

ТОП 10 смартфонів з потужною батареєю

Кібернетики зібрали рейтинг смартфонів, які, не дивлячись на рівень навантаження, покажуть не лише гарну продуктивність за загальними характеристиками, але й автономність та стійкість батареї. Чесно про переваги та недоліки моделей від бюджетних до вищих за ціною далі по тексту.

author-icon

Кібер Рейтингович

13 Лютого 2024, 08:02

325

7 хв.