Який iPhone найдовше тримає батарею?

author-icon

Кібер Всезнайович

95

5 хв.

Навіть не знаємо, кого ця стаття порадує сильніше: прихильників Apple iPhone, що роздумують, яку модель обрати? Чи фанів телефонів на базі Android, які обожнюють позловтішатись над «такою собі» роботою яблуневих девайсів «за всі гроші світу»?

Тож цей день настав! Досліджуємо який айфон найдовше зможе відтворювати твої улюблені аудіотреки/відеокліпи та хто очолює топ за витривалістю акумулятора. Порівняймо роботу найпопулярніших моделей iPhone до хвилин — від найновіших до попередніх версій, та дізнаємось у кого ж краща батарея, за умов щоденної помірної чи інтенсивної активності — 4 і 7 години/день відповідно.

Ємність акумулятора: 4422 мА·год

Заявлений виробником час відтворення відео/потокове/аудіо, годин: 29/25/95

Звісно ж, найновіша модель телефону від Apple наділена найбільш продвинутими показниками, в тому числі акумулятора. Тож це апріорі краща батарея.

Автономність.

Вбудований літій-іонний акумулятор пристрою продемонстрував гарний рівень продуктивності в тестах на автономність (як в приміщенні, так і на вулиці). Результат на практиці — близько 2,8 днів роботи в режимі помірного та 1,8 — інтенсивного використання, що відносить модель до числа найкращих. Рівень автономної роботи iPhone 15 Pro Max оцінюється як вище середнього майже в усіх тестах, за винятком ігор, споживання яких перевищило середній показник часу.

Заряджання.

Виробник обіцяє відновлення заряду батареї до 50% за 35 хвилин. На практиці ж, для поповнення до 100% iPhone 15 Pro Max знадобилося близько 2 годин 15 хвилин. 

Але як круто фотографує!


Ємність акумулятора: 3274 мА·год

Заявлений виробником час відтворення відео/потокове/аудіо, годин: 23/20/75

iPhone 15 Pro має дуже схожу поведінку зі своїм побратимом 14-ї версії, але його заряд акумулятора був трохи нижчим, ніж у попередника.

Автономність.

Автономна робота телефону тривала трохи більше двох днів при помірному і 31 годину інтенсивному використанні — гідний результат! Однак, коли девайсу довелось відтворювати аудіо, відео та ігри, продуктивність роботи моделі була менш оптимальною.

Заряджання.

Що стосується часу заряджання, iPhone 15 Pro знадобилася 1 година 56 хвилин, щоб наситити батарею сповна, що довше, ніж у середньому. Час бездротової зарядки також триваліший за середній — 2 години 41 хвилина.

В порівнянні з іншими пристроями подібного сегменту, оцінка його ефективності була дуже хорошою, а автономність роботи на пристойному рівні.

Нічого дивного, це ж айфон!

Ємність акумулятора: 4383 мА·год

Заявлений виробником час відтворення відео/потокове/аудіо, годин: 26/20/100

Apple iPhone 15 Plus отримав відмінну глобальну оцінку акумулятора та став вищим за свого попередника завдяки кращому досвіду зарядки. Оцінка автономної роботи батареї iPhone 15 Plus майже збігалася з оцінкою моделі 15 Pro Max. Єдина відмінність — дещо нижча продуктивність за умов типового використання.

Автономність.

iPhone 15 Plus протримався 2,5 дні та 38 годин при помірному та інтенсивному рівнях завантаження відповідно, і в середньому втрачав менше 1% заряду за ніч.

Результати тестів в приміщенні продемонстрували автономність вище середнього, особливо під час перегляду відео чи використанні камери. Однак продуктивність роботи моделі на вулиці була трохи нижчою за середню в порівнянні зі смартфонами суміжного сегменту.

Але цій кольоровій палітрі можна все пробачити.

Заряджання.

Зарядному пристрою на 30 Вт знадобилося 2 години, щоб зарядити девайс, бездротовому — 2 години 52 хвилини.


Ємність акумулятора: 3349 мА·год

Заявлений виробником час відтворення відео/потокове/аудіо, годин: 20/16/80

Автономність.

Хоча батареї Apple iPhone мають порівняно меншу ємність, ніж інші поточні смартфони на ринку (нічого дивного, бо купують їх здебільшого заради камери), iPhone 15 вдалося зберегти автономність більше двох днів в умовах роботи в помірному режимі (50 годин і 58 хвилин), що є хорошим результатом. Інтенсивне навантаження він пройшов з результатом 31 година автономної роботи. При цьому, ігри, потокове передавання відео та зовнішні дзвінки, де модель тестувалась з використанням мобільних даних (4G), дещо обмежували та впливали на автономність смартфону.

Заряджання.

Айфону знадобилося 2 години 31 хвилина, щоб повністю зарядити акумулятор під час дротової зарядки, та 2 години 49 хвилин — для бездротової. Незважаючи на невеликий обсяг акумулятора, пристрій було дуже добре оптимізовано.

Ємність акумулятора: 4323 мА·год

Заявлений виробником час відтворення відео/потокове/аудіо, годин: 29/25/95

Купувати 14-й чи дочекатись знижку на 15-й? Як ти міг помітити, моделі яблуневих смартфонів попередньої та найновішої на початок 2024 року серій мають абсолютно ідентичний запас батареї та заявлені виробником показники витривалості. 

Автономність.

iPhone 14 Pro Max показав чудову продуктивність під час типового та інтенсивного сценаріїв використання — 65 годин/40 годин автономної роботи та в середньому на 2% менше втрат за ніч. Гарна яскравість екрана на вулиці чи скролінг соцмереж зовсім незначно впливають на продуктивність телефону. Чого не скажеш про нову вимогливу камеру чи систему навігації, які на практиці підкошують роботу батареї. 

Заряджання.

Зарядному пристрою потужністю 20 Вт знадобилося 2 години 21 хвилина, щоб зарядити акумулятор моделі на повну, бездротовому — 2 години 44 хвилини. У порівнянні з пристроями того ж Premium-діапазону цей показник часу вище середнього.

Однак, все рівно відмічаємо чудову автономну роботу та ефективність айфону.


Ємність акумулятора: 3200 мА·год

Заявлений виробником час відтворення відео/потокове/аудіо, годин: 23/20/75

Автономність.

Apple iPhone 14 Pro продемонстрував дуже схожу поведінку з айфоном версії 13 Pro, але загальна оцінка його роботи була трохи вищою. Значення продуктивності — вище середнього, незважаючи на невелику батарею на 3200 мА·год: 54 години автономної роботи в помірному, 33 — інтенсивному режимі та лише 1,33% втрат за ніч, а отже пристрій добре оптимізовано.

Проте, як і у випадку більш нових моделей, телефон відчував проблеми, коли доводилось відтворювати ігри, під час дзвінків та використання камери. 

Заряджання.

Для заряджання акумулятора дротовим пристроєм на 20 Вт знадобилося 1 година 56 хвилин, бездротовим на 15 Вт — 2 години 19 хвилин. 

Загалом модель показує пристойну автономність і відмінну ефективність.

Ємність акумулятора: 4323 мА·год

Заявлений виробником час відтворення відео/потокове/аудіо, годин: 26/20/100

За глобальним результатом Apple iPhone 14 Plus трішки відстає від iPhone 14 Pro Max. Різниця в балах з ProMax-моделлю здебільшого зумовлена ​​дещо нижчою продуктивністю під час типового сценарію використання, але показники батареї залишилися близькими.

Автономність.

Смартфон показав чудову продуктивність — 63 години автономної роботи та у середньому менше 2% втрат за ніч. Виняток — використання камери, що знижувала автономність до рівня трохи нижче середнього. При інтенсивному використанні розраховуй на не менш гарний показник — 39 годин.

Заряджання.

Зарядному пристрою потужністю 20 Вт знадобилося 2 години 29 хвилин, щоб зарядити акумулятор моделі ємністю 4323 мА·год. Бездротовий осилив цю задачу за 2 години 54 хвилини, що довше, ніж у середньому. 


Ємність акумулятора: 3279 мА·год

Заявлений виробником час відтворення відео/потокове/аудіо, годин: 20/16/80

Apple iPhone 14 проявив себе подібно iPhone 13, про який ми поговоримо нижче. Загальний час автономної роботи айфону був середнім, незважаючи на невеликий об'єм батареї, що свідчить про гарну оптимізацію девайса.

Автономність.

З точки зору автономності модель відчувала проблеми під час ігор, дзвінків і використання камери. Проте, показала, що може відтворювати базову активність протягом 53 годин. А за умов інтенсивного навантаження заряду вистачить на 33 години.

Заряджання.

Поповнення енергії дротовим зарядним пристроєм на 20 Вт займе 1 годину 52 хвилини, бездротовим — майже 3. 

І знову лайк за дуже хорошу ефективність, в порівнянні з пристроями цього ж цінового сегменту.

Ємність акумулятора: 3227 мА·год

Заявлений виробником час відтворення відео/потокове/аудіо, годин: 19/15/75

Автономність.

Модель Apple iPhone 13 отримала найвищий показник автономності у своєму сегменті на момент виходу, забезпечуючи надійні 52 години роботи під час помірного та 32 — активного використання (хоча глобально ця продуктивність є посередньою). Втрати батареї за ніч лише 1,33%.

Заряджання.

iPhone 13 досяг дуже хороших результатів у GPS-навігації та дзвінках, проте його камера з подвійним сенсором споживає багато ресурсів. Вже через 1 годину зарядки користувач отримує 80% заряду, але, щоб заповнити акумулятор айфону до 100%, моделі знадобиться ще більше часу. Тож з точки зору ефективності відновлення енергії, це не краща батарея.

Ємність акумулятора: 3110 мА·год

Заявлений виробником час відтворення відео/потокове/аудіо, годин: 17/10/65

Автономність.

Показник норми розрядки батареї за годину для даної моделі залежить від того, як ти використовуєш його більшу частину часу. 

При помірному використання, зокрема обміну повідомленнями та перегляд веб-сторінок, орієнтуйся на втрату заряду 5-10% за годину. Тоді як інтенсивні завдання, що більшою мірою впливають на автономність роботи (коли айфон буде безупинно відтворювати відео та аудіо матеріали), призводять до зниження на 15-20% на годину.

Заряджання.

Поповнення енергії телефону за допомогою оригінальної зарядки на 5 Вт займе до 3 годин. Але це легко виправити придбавши більш потужний зарядний блок.


Висновок

Якщо хочеш купити айфон, потужності якого розраховані на свіжі програмні оновлення, то без вагань обирай модель останньої версії. Так ти отримаєш:

  • кращу батарею (а, як наслідок, вищу автономність роботи),

  •  продвинуті технічні характеристики, 

  • загальну оптимізацію. 

Такий пристрій буде легко відтворювати відоси чи підтримувати загальну активність протягом дня, без додаткової підзарядки.

Не плануєш влаштовувати щоденні виснажливі марафони для смартфону або не боїшся оновлень iOS, що «з'їдають» частину продуктивності та впливають на швидкість розряджання акумулятора/якість камери?

Обирай класичні моделі iPhone 13 чи 11, які забезпечать стабільну роботу та гарні показники автономності.

15 Лютого 2024, 14:02

Останні статті

Рейтинг бюджетних відеокарт.webp

Рейтинг бюджетних ігрових відеокарт

Ринок ігрових відеоадаптерів пропонує безліч варіантів як з урахуванням потреб, так і бюджету користувача. Незалежно від цілей, тут завжди є з чого вибрати: від більш дешевої відеокарти для легкого скролінгу до гігантів для підтримки найбільш інтенсивної гри.

author-icon

Кібер Рейтингович

19 Квітня 2024, 14:04

38

6 хв.

PlayStation чи Xbox.webp

PlayStation чи Xbox: яка ігрова консоль краще?

Не зважаючи на фактичну присутність на ринку трьох представників, насправді за лідерство в сегменті домашніх консолей змагаються лише Sony PlayStation і Xbox. Японська Nintendo Switch теж чудовий варіант приставки. Проте, саме ПС5 та Іксбокс пропонують графіку і потужну бібліотеку ексклюзивних ігор. І все це з приставкою «най». До того ж пристрої знаходяться майже в ідентичному ціновому діапазоні. Тож визначитись з однозначним фаворитом, який варто купити, для гравців лишається завдання із зірочкою.

author-icon

Кібер Всезнайович

05 Квітня 2024, 14:04

113

5 хв.

14 чи 15.webp

Різниця між iPhone 15 та iPhone 14: порівняння смартфонів

Порівняємо 14 vs 15, та, з урахуванням технічних параметрів, режимів функціонування і вартості, визначимо айфон, на який тобі варто перейти.

author-icon

Кібер Всезнайович

05 Березня 2024, 09:03

133

6 хв.

Xiaomi Redmi Note 13 (1)_11zon.webp

Огляд смартфонів Xiaomi серії Redmi Note 13

Серія Redmi Note, по праву, вважається однією з найбільш продаваних лінійок на базі Android у всьому світі. Незважаючи на особливу увагу, що приділяється флагманским девайсам, смартфони середнього класу від Xiaomi користуються неабиякою популярністю. За показниками продуктивності, обсягами пам'яті та рівнем фото вони гідно конкурують з бестселерами сімейства Galaxy A, OnePlus Nord тощо.

author-icon

Кібер Оглядович

23 Лютого 2024, 12:02

420

8 хв.

ТОП 10 смартфонів з потужною батареєю.webp

ТОП 10 смартфонів з потужною батареєю

Кібернетики зібрали рейтинг смартфонів, які, не дивлячись на рівень навантаження, покажуть не лише гарну продуктивність за загальними характеристиками, але й автономність та стійкість батареї. Чесно про переваги та недоліки моделей від бюджетних до вищих за ціною далі по тексту.

author-icon

Кібер Рейтингович

13 Лютого 2024, 08:02

325

7 хв.