ТОП 5 кращих планшетів для дітей

author-icon

Кібер Рейтингович

481

5 хв.

Існує категорія батьків, які намагаються відгородити дітей від екранів сучасних гаджетів та якомога далі відтермінувати дату їх покупки. Ми в Кібернетики точно знаємо, що розумне та дозоване використання такого девайсу як планшет, навпаки корисне як для загального розвитку малечі, так і тренування її сильних сторін. 

Планшет — це крута автономна та інтерактивна річ, яка в сучасному світі є не тільки інструментом для ігор та перегляду відео, але й незамінна для навчання і розвитку творчих здібностей. 

Якщо ти натрапив на цю статтю ти, як мінімум, вагаєшся з вибором моделі, проте точно впевнений в його необхідності. Тому тримай рейтинг найкращих планшетів для дітей з ідеальним співвідношенням характеристик та ціни.


Компактний за розміром та легкий за вагою девайс — всього 371 г, забезпечує мобільність у використанні. Тож малеча без зусиль зможе тягати його з собою з кімнати в кімнату або до школи.

Ідеальний для малювання TFT-екран діагоналлю 8.7” з роздільною здатністю 1340 x 800 відповідає за чітке відображення контенту та яскраву передачу кольорів. Така матриця дозволить насолоджуватися гарною мультимедійною картинкою на дисплеї. Оскільки діти постійно прагнуть осмислити своє оточення, яскраві кольори та чіткі предмети є важливими для їх всебічного розвитку.

 Високопродуктивний процесор MediaTek Helio P22T з 8 ядрами гарантує швидку реакцію та роботу пристрою без затримок. Плавності виконання команд, що особливо доцільно для ігор чи вимогливих додатків, додає 4 Гб оперативної пам'яті. Планшет отримав 2 динаміки для стереозвуку, зручну систему управління жестами та трендовий дизайн.

Для дитини шкільного віку корисним буде підтримка LTE, щоб, в разі перебоїв з Wi-Fi, завжди була доступною можливість підключення до мобільного інтернету. За автономність відповідає акумулятор ємністю 5100 мА·год.

Додаткові характеристики:

  1. Доступна ціна. Достойний функціонал та бюджетний прайс, що однозначно робить планшет гідним рейтингу найкращих.

  2. Захист корпусу. Тут тобі доведеться покластися на долю, бережливість своєї малечі та міцний чохол, бо захист гаджету за будь-яким стандартом відсутній.

  3. Камера: Основна та фронтальна камери на 8 Мп та 2 Мп відповідно, з функцією автоматичного фокусування — цього вистачить для відеодзвінків чи онлайн-навчання.

Наступна в рейтингу найкращих планшетів, модель, що має великий обсяг оперативної та вбудованої пам'яті — 8/128 ГБ.  Девайс є достатньо бюджетним та, завдяки технічним параметрам, відмінно підходить для навчання, бо потягне велику кількість додатків та має запас місця для зберігання матеріалів.

Екран на 10.1" з роздільною здатністю 1920 x 1200 та матрицею IPS зручний не тільки для перегляду відео, але й загальної взаємодії з контентом — малювання, тицяння по дисплею для вибору необхідної опції в завданнях для розвитку тощо. Через розміри модель менш компактна — її вага 536 г, проте це не є мінусом для користувача, що обирає масштабність.

Процесор Unisoc T606, 8-ми ядрам якого ти можеш довірити виконання домашніх завдань малечі. За чистий звуковий супровід під час перегляду мультиків чи прослуховування музики відповідають динаміки DUAL BOX та аудіочип SMART-K. Ідеальне поєднання для ігор!

Додаткові характеристики:

  1. Багатофункціональна камера. Чітка картинка онлайн-конференцій та можливість для дитини створювати власний фотоконтент з камерами на 13 Мп та 8 Мп. 

  2. Витривалий акумулятор. Акумулятор на 6580 мА·год — це 432 години автономності в режимі очікування, 4 години для ігор чи 6 — для навчання-онлайн.

  3. Зв'язок 24/7. Девайс має підтримку відразу 2 SIM-карт, тому перебої з Wi-Fi не страшні.

  4. Відсутність захисту. Як і в попередньому варіанті, корпус гаджету вразливий до води, пилу чи вологи. Тож завчасно потурбуйся про захисні аксесуари.

Доступний та бюджетний варіант, що підійде для навчання найменших та запуску невибагливих додатків. Модель має всього лише 3 Гб оперативної та 32 Гб вбудованої пам'яті і цього більш ніж достатньо для дошкільнят, що не надто навантажують планшет ресурсозатратними завданнями та сучасними іграми.

Якісний IPS-дисплей на 10.1" роздільної здатності 1920 x 1200 забезпечить яскраву передачу кольорів, взаємодію з інтерактивними навчальними матеріалами та простір для творчості. Одна з топовіших матриць, що забезпечує високу деталізацію зображення для реалістичного пізнання світу через екран. А технологія SGS особливо важлива для дитини, оскільки захистить зір малечі від шкідливого синього світла та мерехтіння. 

Планшет оснащено дитячим режимом користування — функція, яка дозволяє батькам контролювати та обмежувати час використання пристрою або доступ до певних додатків. Серед вагомих переваг, яка забезпечила пристрою місце в рейтингу топових — автономність, завдяки акумулятору ємністю 8000 мА·год, та стілус T-Pen для малювання.

Додаткові характеристики: 

  1. Водо- та пилостійка конструкція корпусу. Стандарт IP52 додає балів до скарбнички довговічності планшету. 

  2. Процесор. Не найпотужніший MediaTek MT8768, проте все ж процесор здатний виконувати основні операції, графічні завдання тощо. 

  3. Наявність камери. Базова комплектація — до основної камери на 8 Мп додано автоматичне фокусування та спалах, селфі-камера отримала 5 Мп.

  4. Якість звуку. Вбудовані стереодинаміки забезпечують чисте, розбірливе, об’ємне звучання, тож малеча не пропустить жодного звуку, важливого для розвитку мовлення, уваги та пам'яті.

Витончений дизайн в стилі Samsung. Легкий — всього 366 г та компактний пристрій, а отже зручно сидітиме в руках малечі. Планшет оснащено TFT-матрицею, а екрана діагоналлю 8.7" роздільною здатністю 1340 x 800 та стереодинаміків цілком достатньо для комфортної взаємодії з мультимедійним контентом. 

Процесор MediaTek Helio G99 та обсяг пам'яті на рівні 4 Гб (оперативна) і 64 Гб (вбудована пам'ять) забезпечать потужності, достатніх для навчання, організації дозвілля малечі чи банального скролінгу. 

Акумулятор на 5100 мА·год дозволить не турбуватись про автономність та необхідність постійного поповнення заряду. Так само, як функція батьківського контролю позбавить турбот з приводу небажаного для дитини веб-контенту, оскільки дозволяє встановити програмні та часові обмеження в користуванні. 

Додаткові характеристики:

  1. Міцний матеріал. Корпус моделі металевий, проте без водо- та пилозахисту. Тому довіряючи девайс дитині для ігор чи навчання, не завадить наявність додаткових захисних елементів, як плівка/скло для екрану та протиударний чохол.

  2. Камера. Можливо у вас зростає майбутній фотограф? Планшет має основну (8 Мп) та фронтальну (2 Мп) камери, які можуть стати інструментом для розвитку фото-творчості.

Один з найвідоміших та найстаріших виробників Китаю пропонує девайс, що гідно конкурує в рейтингу найкращих планшетів. Він є універсальним для вибору, оскільки за набором характерик може зацікавити як батьків, які в пошуку гаджета для навчання, так і тих, хто обирає бюджетний варіант для загального розвитку дитини.

За швидкість запуску додатків, плавність виконання команд та роботу без підвисань відповідає 8-ядерний процесор Unisoc T606 та 8 Гб оперативки. Планшет отримав екран на 10.1" з IPS-матрицею, що разом з високою роздільною здатністю забезпечує широкий кут огляду, високу контрастність та глибину зображення — саме те, що потрібно для яскравої, соковитої картинки розвиваючих ігор та малювання.

Вбудованої пам'яті у 128 Гб достатньо для завантаження низки застосунків та зберігання фото і відеофайлів. 

Акумулятор на 6000 мА·год працює на користь мобільності та автономності пристрою, а додаткові стереодинаміки PureSound забезпечують чистий звук під час розмов та прослуховування треків.

Додаткові характеристики:

  1. Захист. Як і більшість планшетів даної цінової категорії, відсутня стійкість корпусу до зовнішніх механічних пошкоджень. 

  2. Посередня камера. Основна — 5 Мп та фронтальна — 2 Мп. Проте, наявність крутезних фотолінз ніколи не була пріоритетом в виборі планшета для дитини. 

Висновок

Яка ж універсальна формула вибору планшета для дитини? Як і з будь-яким іншим девайсом, орієнтуйся на особисті вимоги до функціоналу та вік малечі. Щоб пристрій не втратив свою актуальність через рік користування, мав залізо (процесор, оперативка), яке здатне потягнути майбутні оновлення системи та прогресивні додатки. А втрати в автономності, через зношування акумулятора, були ледь помітними.

Якщо ж серед рейтингу представлених моделей не знайшов щось відповідне за характеристиками та дизайном, Кібернетики мають в запасі ще купу інших варіантів. Просто напиши нам або зателефонуй за номером 0800-33-26-96 і ми швиденько підберемо планшет для ігор та поповнення знань, про який мріє твоя малеча.

08 Лютого 2024, 12:02

Останні статті

Рейтинг бюджетних відеокарт.webp

Рейтинг бюджетних ігрових відеокарт

Ринок ігрових відеоадаптерів пропонує безліч варіантів як з урахуванням потреб, так і бюджету користувача. Незалежно від цілей, тут завжди є з чого вибрати: від більш дешевої відеокарти для легкого скролінгу до гігантів для підтримки найбільш інтенсивної гри.

author-icon

Кібер Рейтингович

19 Квітня 2024, 14:04

38

6 хв.

PlayStation чи Xbox.webp

PlayStation чи Xbox: яка ігрова консоль краще?

Не зважаючи на фактичну присутність на ринку трьох представників, насправді за лідерство в сегменті домашніх консолей змагаються лише Sony PlayStation і Xbox. Японська Nintendo Switch теж чудовий варіант приставки. Проте, саме ПС5 та Іксбокс пропонують графіку і потужну бібліотеку ексклюзивних ігор. І все це з приставкою «най». До того ж пристрої знаходяться майже в ідентичному ціновому діапазоні. Тож визначитись з однозначним фаворитом, який варто купити, для гравців лишається завдання із зірочкою.

author-icon

Кібер Всезнайович

05 Квітня 2024, 14:04

113

5 хв.

14 чи 15.webp

Різниця між iPhone 15 та iPhone 14: порівняння смартфонів

Порівняємо 14 vs 15, та, з урахуванням технічних параметрів, режимів функціонування і вартості, визначимо айфон, на який тобі варто перейти.

author-icon

Кібер Всезнайович

05 Березня 2024, 09:03

133

6 хв.

Xiaomi Redmi Note 13 (1)_11zon.webp

Огляд смартфонів Xiaomi серії Redmi Note 13

Серія Redmi Note, по праву, вважається однією з найбільш продаваних лінійок на базі Android у всьому світі. Незважаючи на особливу увагу, що приділяється флагманским девайсам, смартфони середнього класу від Xiaomi користуються неабиякою популярністю. За показниками продуктивності, обсягами пам'яті та рівнем фото вони гідно конкурують з бестселерами сімейства Galaxy A, OnePlus Nord тощо.

author-icon

Кібер Оглядович

23 Лютого 2024, 12:02

427

8 хв.

Який Айфон найдовше тримає батарею.webp

Який iPhone найдовше тримає батарею?

Тож цей день настав! Досліджуємо який айфон найдовше зможе відтворювати твої улюблені аудіотреки/відеокліпи та хто очолює топ за витривалістю акумулятора. Порівняймо роботу найпопулярніших моделей iPhone до хвилин — від найновіших до попередніх версій, та дізнаємось у кого ж краща батарея, за умов щоденної помірної чи інтенсивної активності — 4 і 7 години/день відповідно.

author-icon

Кібер Всезнайович

15 Лютого 2024, 14:02

95

5 хв.

ТОП 10 смартфонів з потужною батареєю.webp

ТОП 10 смартфонів з потужною батареєю

Кібернетики зібрали рейтинг смартфонів, які, не дивлячись на рівень навантаження, покажуть не лише гарну продуктивність за загальними характеристиками, але й автономність та стійкість батареї. Чесно про переваги та недоліки моделей від бюджетних до вищих за ціною далі по тексту.

author-icon

Кібер Рейтингович

13 Лютого 2024, 08:02

327

7 хв.