Найкращі бюджетні смартфони 2023 року: сплачуй до 7000 грн

author-icon

Кібер Рейтингович

706

5 хв.

Зміст

1

Вступ

2

Бюджетні смартфони Samsung

3

Бюджетні смартфони Xiaomi

4

Бюджетні смартфони Realme

5

Висновок

Бажання 90% покупців - тримати в руці сучасний флагманський девайс  - реально стильний дизайн, потужна начинка, яскравий екран, крутецька камера, купа пам'яті та додаткових плюшок, більшою частиною з яких, власне, ніколи не користуєшся. Якби ж не одне «але» - ціна.  

Великі бренди, що є актуальними на ринку, розуміють це як ніхто. Тому, у гонитві за продажами і лояльністю клієнтів, шукать кращі рішення для більш економного втілення бажань споживача. 

Доказом цього є присутність на ринку смартфонів за прайсом, що не перевищує 7000 грн, про які ми розкажемо нижче.

Смартфони Samsung

Компанія, яка безсумнівно викликає довіру за рівнем можливостей створеної нею техніки. Кожна цінова категорія має своїх фаворитів - позиції-комбо ціни та відмінної якості. Розглянемо декілька лідерів продажу Samsung зі сегменту бюджетних, які, згідно списку характеристик, команда «Кібернетики» особисто радить придбати, як кращі за свої кошти.

Samsung Galaxy A04

Для палітри А04 обрано три колірних рішення: чорний, зелений та незвичний мідний. Корпус-моноблок виконано з пластику. Екран роздільною здатністю 1600 х 720 та діагоналлю 6.5". Модель та частота процесора: MediaTek Helio G35 і Octa-core (4x2.3 GHz & 4x1.8 GHz) відповідно. Розмір вбудованої пам'яті (або ПЗП) - 32 Гб.

Камера: 50 Мп (f/1.8) + макро 2 (f/2.4), та фронтальна на 5 (f/2.2). Телефон пройшов на відмінно тести зі швидкості реагування екрану на дотики - 10 із 10. Має батарею на 5000 ампер-годин, «швидку зарядку» в комплекті (в 1,5 швидше стандартної) та слот та 3 роз'єми -  для SIM-карт (підтримка 2 SIM) та одного для розширення об'єму пам'яті (MicroSD). 

Чесний мінус: відсутній NFC - то ж, розплатитись на касі доведеться готівкою або карткою фізично.

Так, це не найпотужніший гаджет з серії бренду, який точно не підійде для геймерських батлів. Проте, пристрій повністю виправдовує свою ціну, що підтверджено численними відгуками покупців.


Samsung Galaxy A04s

Як і його попередник, A04s виконано в аналочній палітрі кольорів: чорний, зелений та мідний. Те ж саме, стосується розмірів та роздільної здатності екрану (6.5", PLS, 1600x720), об'єму вбудованої пам’яті (32 ГБ) та заряду. Девайс обладнано 8-ядерним процесором частотою до 2 ГГц. В дійсності, подібного багато, моделі майже ідентичні за технічними характеристиками. Одна з розбіжностей, що відразу помітна візуально - потрійна камера: основна 50 Мп + макро 2(f/2.4) + камера глибини 2 (f/2.4) - ще більше можливостей для створення яскравих фотокадрів. Фронтальна - без змін.

Реалізована можливість входу до системи за відбитком пальців. Більш якісне звучання динаміків, в порівнянні з Galaxy A04, та технологія NFC.

Чесний мінус: відчутних не виявлено. Одна з кращих пропозицій - топ за свої гроші!


Samsung Galaxy A14

Гаджет виглядає достатньо стильно та стримано. Корпус виконано з приємного на дотик пластику. Користувач має змогу обрати з трьох кольорів - чорний, світло-зелений та сріблястий.

Модель має PLS-екран діагоналлю 6.6" з розширенням - 2408x1080 та 8-ядерний процесор частотою 2.0 ГГц.

Фішка смартфону - квадро-камера на 4 фото-режими: 50 Мп (f/1.8) + 2 (f/2.4) + 2 (f/2.4) - головна, ультраширококутна та макро. Звісно ж, куди без фронталки - 13 Мп з діафрагмою 2.2. 

Серед подібного з вище згаданими девайсами бренду, Galaxy A14 оснащено батареєю на 5000 мА*год, підтримкою 2х SIM-карт, сканером відбитків, 64 та 128 ГБ вбудованої пам'яті для збереження інфи та можливістю використання microSD. 

Чесний мінус: немає зарядного пристрою в комплекті, а в цілому Galaxy A14 – топ.


Смартфони Xiaomi

Xiaomi - ще один безумовний лідер продажів мобільних пристроїв. Компанія орієнтується на створення розумної техніки за ціною рівнем середній - вище середнього, проте подбала і про наявність смартфонів категорією нижче з мінімальними втратами в якості.


Xiaomi Redmi 12C

Виконаний в чотирьох кольорах: сірий, лавандовий, світло-зелений та синій. Смартфон наділено екраном діагоналлю 6.71" (1650х720). Процесор серії MediaTek Helio G85 (2 ГГц). Оперативна пам’ять - 3-4 Гб та вільного простору на 64-128 Гб.

Камера: 50 + 0,08 Мп, та 5 Мп для твоїх селфі-фото. Має безліч режимів зйомки, тож буде чим погратись.

Акумулятор (як і в більшості розглянутих) 5000 мА*год. При цьому, Xiaomi обіцяє відмінну роботу в режимі очікування без додаткової зарядки до 27 днів - непогано.

І, вже традиційні - підтримка 2 SIM-карт, вхід за відбитком та NFC-технологія.

Чесний мінус: для такого великого екрана низька роздільна здатність.


Xiaomi Redmi 12

Можна вибрати між чорним, білим та блакитним кольорами. Пристрій має IPS-екран на 6.79", 2460x1080. Процесор на 8 ядер - MediaTek Helio G88 з частотою до 2.0 ГГц та 4-8 ГБ оперативної пам'яті. ПЗП - 128 та 256 Гб. Щодо камери: основна 50 Мп + 8 Мп + 2 Мп, селфі - 8 Мп . 

Модель має потужний акумулятор - 5000 мА*год. Виробник обіцяє 32 години телефонних балачок, 9 годин ігор та 21 – в режимі перегляду відео. Солідно! 

Підтримка 2 Nano-SIM та є NFC.

Чесний мінус: низька потужність зарядки - 18 Вт та відсутність стереозвуку, тому звучання буде не таким яскравим, як у попередньо розглянутих моделях.


Xiaomi Redmi A2

Практично, найбюджетніший варіант. Наявний у сірому та блакитному кольорах. Звісно, користувач, який обирає подібний девайс для себе чи близьких, орієнтується на свої потреби та не будує завищених очікувань - ні щодо швидкості, ні щодо якості камери.

Екран смартфону: 6.52", IPS, 1600x720. Всього 2 ГБ оперативної пам'яті, вбудований ПЗП на 32 та 64 ГБ. Оснащений 8 Мп + 0.08 (основна) та 5 Мп (фронтальна) камерами. 

Батарея на 5000 мА*год відмінно тримає заряд. Підтримує 2 SIM-картки. Ідеально для роботи або в якості першого смартфона для дитини.

Чесний мінус: відсутність NFC, але враховуючи прайс на Redmi A2, можемо закрити на то очі.


Cмартфони Realme

Наразі, Realme у світовому топі провідних виробників смартфонів. Рік 2021й приніс бренду пам'ятне звання «найшвидшого». Все через досягнення відмітки поставок у 100 мільйонів за рекордно короткий час, в порівнянні з іншими брендами в історії світового ринку мобільних гаджетів. Розглянемо декілька Realme-представників зі сегменту бюджетних.

realme C30s

Палітра C30s складається з чорного та блакитного кольорів. Пристрій отримав IPS-дисплей на 6.5 дюймів. Роздільна здатність екрану 1600x720. Гаджет має 32 ГБ «рідного» ПЗП, 2 ГБ оперативної пам'яті та процесор Unisoc Spreadtrum SC9863 (1.6 ГГц).

Основна камера 8 Мп та селфі-камера 5 Мп мають підтримку штучного інтелекта. Виробник додав режими для портретної зйомки, таймлапсу, панорами, фільтри, Beauty та HDR.

Акумулятор на 5000 мА*год. За безпеку даних відповідає боковий сканер відбитків пальців. Також модель має роз’єми для 2 SIM і карти пам’яті, що дозволяє розширити внутрішню пам’ять телефона до 1 Тб.

Чесний мінус: смартфон без підтримки NFC. Проте, це не є критичною характеристикою для більшості користувачів, що зупиняють свій вибір на   Realme C30s саме через ціну.


realme C33

Покупець має вибір між чорним, блакитним кольорами та в золоті. В цілому дизайн гаджету не можна назвати нудним. Параметри екрану: 6.5", IPS, 1600x720. Продуктивний процесор Unisoc T612 забезпечує багатозадачність та плавну роботу застосунків. Телефон отримав 4 ГБ оперативної пам'яті, 64 ГБ - об'єм вбудованого ПЗП та можливість збільшення його значення до 1 ТБ.

Виробник обіцяє миттєво реагуючий датчик відбитків - всього 0.5 секунд для розблокування смартфону. Основна та фронтальна камери - 50 і 5 Мп відповідно. Має спеціальний режим, що економить заряд батареї та збільшує тривалість роботи.

Чесний мінус: дорікань на роботу даного пристрою не знайдено. Тож, це топ за свої гроші від Realme.


Висновок

Все, як і завжди, зводиться лише до твого бажання (витрачати чи зекономити) та задач, з якими, на твою думку, має краще справлятись девайс. Звісно, сенсу доводити перевагу бюджетних смартфонів перед Apple представниками взагалі немає. Проте, є сенс не переплачувати за функції, які тобі попросту не знадобляться.

Вибір бюджетного смартфону - це не про бюджет, це про раціональність, і команда «Кібернетики» відмінно знається на тому.

Звертайся!


09 Лютого 2024, 13:02

Останні статті

Рейтинг бюджетних відеокарт.webp

Рейтинг бюджетних ігрових відеокарт

Ринок ігрових відеоадаптерів пропонує безліч варіантів як з урахуванням потреб, так і бюджету користувача. Незалежно від цілей, тут завжди є з чого вибрати: від більш дешевої відеокарти для легкого скролінгу до гігантів для підтримки найбільш інтенсивної гри.

author-icon

Кібер Рейтингович

19 Квітня 2024, 14:04

38

6 хв.

PlayStation чи Xbox.webp

PlayStation чи Xbox: яка ігрова консоль краще?

Не зважаючи на фактичну присутність на ринку трьох представників, насправді за лідерство в сегменті домашніх консолей змагаються лише Sony PlayStation і Xbox. Японська Nintendo Switch теж чудовий варіант приставки. Проте, саме ПС5 та Іксбокс пропонують графіку і потужну бібліотеку ексклюзивних ігор. І все це з приставкою «най». До того ж пристрої знаходяться майже в ідентичному ціновому діапазоні. Тож визначитись з однозначним фаворитом, який варто купити, для гравців лишається завдання із зірочкою.

author-icon

Кібер Всезнайович

05 Квітня 2024, 14:04

113

5 хв.

14 чи 15.webp

Різниця між iPhone 15 та iPhone 14: порівняння смартфонів

Порівняємо 14 vs 15, та, з урахуванням технічних параметрів, режимів функціонування і вартості, визначимо айфон, на який тобі варто перейти.

author-icon

Кібер Всезнайович

05 Березня 2024, 09:03

133

6 хв.

Xiaomi Redmi Note 13 (1)_11zon.webp

Огляд смартфонів Xiaomi серії Redmi Note 13

Серія Redmi Note, по праву, вважається однією з найбільш продаваних лінійок на базі Android у всьому світі. Незважаючи на особливу увагу, що приділяється флагманским девайсам, смартфони середнього класу від Xiaomi користуються неабиякою популярністю. За показниками продуктивності, обсягами пам'яті та рівнем фото вони гідно конкурують з бестселерами сімейства Galaxy A, OnePlus Nord тощо.

author-icon

Кібер Оглядович

23 Лютого 2024, 12:02

420

8 хв.

Який Айфон найдовше тримає батарею.webp

Який iPhone найдовше тримає батарею?

Тож цей день настав! Досліджуємо який айфон найдовше зможе відтворювати твої улюблені аудіотреки/відеокліпи та хто очолює топ за витривалістю акумулятора. Порівняймо роботу найпопулярніших моделей iPhone до хвилин — від найновіших до попередніх версій, та дізнаємось у кого ж краща батарея, за умов щоденної помірної чи інтенсивної активності — 4 і 7 години/день відповідно.

author-icon

Кібер Всезнайович

15 Лютого 2024, 14:02

95

5 хв.

ТОП 10 смартфонів з потужною батареєю.webp

ТОП 10 смартфонів з потужною батареєю

Кібернетики зібрали рейтинг смартфонів, які, не дивлячись на рівень навантаження, покажуть не лише гарну продуктивність за загальними характеристиками, але й автономність та стійкість батареї. Чесно про переваги та недоліки моделей від бюджетних до вищих за ціною далі по тексту.

author-icon

Кібер Рейтингович

13 Лютого 2024, 08:02

325

7 хв.